zamknij
tel. 71 347 47 00
Koszyk0Twój koszyk jest pusty.

Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty.

noże kute

Wybrane Filtry:

Znaleziono 229 produktów

  • Nóż kuchenny Tojiro DP3 do porcjowania - 27 cm (272550) N

    Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładniej i płynniej, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
    749,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 74
  • Nóż kuchenny Satake Tomoko Deba - 15,5 cm (272657) N

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii używany jest także do sprawiania mięsa drobiowego. Ostrze o szlifie jednostronnym wykonano ze stali nierdzewnej 420J2. Drewnianą rękojeść wykonano z drewna i wzmocniono nitami.
    119,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 11
  • Blok do noży Tojiro Origami (272602) N

    Blok do przechowywania noży kuchennych z serii Tojiro Ogirami. Został wyprodukowany z jednego kawałka stali. Stal pokryta jest przeźroczystą warstwą ochronną zapobiegającej powstawaniu przebarwień oraz plam.
    719,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 71
  • Nóż kuchenny Tojiro Shippu Black szefa kuchni - 18 cm (272593) N

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
    799,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 79
  • Nóż kuchenny Tojiro Shippu Black uniwersalny - 13 cm (272592) N

    Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości.
    449,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 44
  • Nóż kuchenny Tojiro Zen Dąb szefa kuchni - 24 cm (272586) N

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
    649,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 64
  • Nóż kuchenny Tojiro DP37 do pieczywa - 20 cm (272584) N

    Wykonany z japońską starannością nóż dedykowany do krojenia pieczywa. Optymalnej długości ząbkowane ostrze pozwala na komfortową pracę nawet ze świeżym pieczywem.
    789,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 78
  • Nóż kuchenny Tojiro DP37 Santoku - 17 cm (272582) N

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki.
    759,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 75
  • Nóż kuchenny Tojiro Flash szefa kuchni - 16 cm (272579) N

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
    849,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 84
  • Nóż kuchenny Tojiro Flash Santoku - 18 cm (272578) N

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
    1049,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 104
  • Nóż kuchenny Tojiro Zen Nakiri Kasztan - 16,5 cm (272560) N

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię.
    499,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 49
  • Nóż kuchenny Tojiro DP3 szefa kuchni - 33 cm (272552) N

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
    999,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 99
  • Nóż kuchenny Tojiro DP3 do porcjowania - 24 cm (272549) N

    Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
    619,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 61
  • Nóż kuchenny Tojiro DP3 do wykrawania - 15 cm (272514) N

    Specjalistyczny nóż, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
    699,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 69
  • Zestaw nozy kuchennych Global - G-2 i GS-1 (272503) N

    Zestaw noży Global to wspaniała okazja, aby przekonać się o niezrównanej jakości japońskich noży. Kucharz otrzymuje niezbędne narzędzia do codziennej pracy, od krojenia i plastrowania mięsa i ryb, po obieranie i szatkowanie warzyw i owoców.
    669,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 66
  • Nóż kuchenny Global GS-5 do warzyw - 14 cm (272501) N

    Nóż przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie jak bibuła plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię.
    315,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 31
  • Nóż kuchenny Global G-46 Santoku - 18 cm (272499) N

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
    395,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 39
  • Nóż kuchenny Global GF-37 europejski nóż do porcjowania - 22 cm (272498) N

    Stosunkowo ciężki nóż do porcjowania, przeznaczony do krojenia gorących mięs, np. pieczeni wołowej, szynki czy indyka. Długa, wąska klinga pozwala uzyskać cienkie i równe plastry, delikatnym ruchem noża.
    565,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 56
  • Nóż kuchenny Global G-28 rzeźnicki - 18 cm (272497) N

    Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.
    385,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 38
  • Nóż kuchenny ceramiczny Kyocera szefa kuchni - 20 cm (272492) N

    Najbardziej wszechstronny, profesjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
    415,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 41
  • Nóż Global GSF-50 uniwersalny - 15 cm (272467) N

    Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnego rodzaju produktów, a także do obierania owoców lub warzyw i usuwania z nich gniazd.
    259,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 25
  • Nóż kuchenny Global GF-33 szefa kuchni - 21 cm (272463) N

    Wszechstronny nóż, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej.
    609,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 60
  • Nóż kuchenny ceramiczny Kyocera JPN Santoku - 16 cm (272461) N

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz do siekania ziół i pracy z innymi produktami. Nóż Santoku posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki.
    709,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 70
  • Nóż kuchenny ceramiczny Kyocera JPN do plastrowania - 13 cm (272459) N

    Średni nóż ze stosunkowo wąskim ostrzem, przeznaczony do starannego krojenia owoców i warzyw oraz innych produktów, takich jak filety z mięsa lub ryb. Idealnie się sprawdza podczas szykowania sałatek, przekąsek i dekoracji, w których supercienkie, równiutkie plasterki gwarantują sukces potrawy.
    599,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 59
  • Nóż kuchenny Tojiro DP3 szefa kuchni - 18 cm (272450) N

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe produkty i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
    419,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 41
  • Nóż kuchenny Tojiro DP3 uniwersalny Petty - 12 cm (272449) N

    Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce.
    319,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 31
  • Nóż kuchenny Tojiro Shippu do obierania - 9 cm (272448) N

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
    389,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 38
  • Nóż kuchenny Tojiro Shippu szefa kuchni - 21 cm (272447) N

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
    819,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 81
  • Nóż kuchenny Tojiro Shippu uniwersalny - 13 cm (272446) N

    Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
    429,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 42
  • Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Yanagi-Sashimi - 21 cm (272672) N

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry.
    199,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 19
  • Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Santoku - 17 cm (272671) N

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
    169,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 16
  • Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Santoku - 15 cm (272670) N

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
    169,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 16
  • Nóż kuchenny Tojiro DP37 szefa kuchni - 21 cm (272445) N

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
    849,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 84
  • Nóż kuchenny Global G-21 do wykrawania - 16 cm (272375) N

    Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
    395,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 39
  • Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Nakiri - 16 cm (272669) N

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię.
    169,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 16
  • Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Deba - 15,5 cm (272668) N

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać.
    199,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 19
  • Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Deba - 12 cm (272667) N

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać.
    149,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 14
  • Nóż kuchenny ceramiczny Kyocera Santoku Red - 14 cm (272258) N

    Japoński nóż przeznaczony do krojenia ziół i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki.
    245,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 24
  • Nóż kuchenny Satake Unique Mahogany Santoku - 17 cm (272664) N

    Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
    549,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 54
  • Nóż kuchenny Satake Tomoko Yanagi-Sashimi - 20,5 cm (272663) N

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
    129,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 12
  • Nóż kuchenny Satake Tomoko uniwersalny - 12 cm (272662) N

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
    89,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 8
  • Nóż kuchenny Satake Tomoko szefa kuchni Air Holes - 18 cm (272661) N

    Posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
    119,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 11
  • Nóż kuchenny Satake Tomoko Santoku - 17 cm (272660) N

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku.
    99,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 9
  • Nóż kuchenny Satake Tomoko do pieczywa - 20 cm (272658) N

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
    99,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 9
  • Tasak kuchenny Satake Satoru do siekania - 18 cm (272656) N

    Wszechstronny nóż kuchenny, zwany też tasakiem chińskim, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
    219,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 21
  • Nóż kuchenny Satake Satoru uniwersalny - 13,5 cm (272655) N

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
    139,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 13
  • Nóż kuchenny Satake Satoru Santoku - 13,5 cm (272652) N

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
    139,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 13
  • Nóż kuchenny Satake Satoru Nakiri - 16 cm (272651) N

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
    159,00 zł
    Wysyłka: 3 dni
    KSK: 15

Znaleziono 229 produktów

Najnowsze opinie