zamknij
Koszyk0Twój koszyk jest pusty.

Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty.

Noże kuchenne Santoku

Noże kuchenne Santoku to swego rodzaju połączenie japońskiego noża szefa kuchni z niewielkim tasakiem. Nóż Santoku posiada specyficzny kształt ostrza rozpoznawalny już na pierwszy rzut oka. Noże Santoku bardzo dobrze sprawdzają się w szatkowaniu i siekaniu warzyw czy owoców. Nadaje się również do krojenia i cięcia mięsa bez kości. Dostępne u nas noże Santoku posiadają ostrze o długości od 14 cm do 18 cm. Noże Santoku kuchenne dostępne w tej kategorii znajdą uznanie zarówno wśród zawodowych kucharzy, jak również wśród amatorów. Polecane są szczególnie dla miłośników kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Sprawdzą się jako narzędzie tnące w każdym domu, nie tylko dla miłośnika kuchni azjatyckiej, z której się wywodzą. Japońska precyzja i doskonałe wykonanie sprawiają, że nóż długo pozostaje ostry. Właściwości tnące i kształt klingi wyśmienicie sprawdzą się podczas codziennych czynności, takich jak porcjowanie potraw i przygotowywanie posiłków. Sprawdzi się podczas przyrządzania gulaszu oraz potraw rybnych. Stosunkowo krótka klinga kuchennych noży Santoku jest doskonała dla osób posiadających niewielkie dłonie, dlatego jest świetnym wyborem dla kobiet.

Wybrane Filtry:

Znaleziono 7 produktów

Znaleziono 7 produktów

Najnowsze opinie
E-mail