zamknij
Koszyk0Twój koszyk jest pusty.

Koszyk

0

Twój koszyk jest pusty.

Noże kuchenne do filetowania

Noże kuchenne do filetowania zapewniają komfort i łatwość w obchodzeniu się z delikatnym mięsem ryby. Taki nóż z pewnością doceni każdy kucharz przyrządzający potrawy ze świeżych ryb, a także wędkarze, dla których posiadamy dedykowane noże do filetowania. Część z prezentowanych noży posiada również specjalną krawędź do skrobania ryby. Oferowane przez nas noże do filetowania dostępne są z ostrzami o długości od 15 cm do 30 cm. Filetowanie to czynność, której warto się nauczyć i regularnie praktykować. Jedzenie ryb jest zalecane przez większość lekarzy i dietetyków, między innymi ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3, które mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Badania naukowe potwierdzają, że zapobiegają one powstawaniu nowotworów, obniżają poziom trójglicerydów we krwi, zmniejszają ryzyko wystąpienia zawałów serca oraz wspomagają jego poprawny rytm. Chronią także przez reumatoidalnym zapaleniem stawów. Wiele osób unika jedzenia ryb, ze względu na znajdujące się w nich ości. Odpowiednie przygotowanie pozwala wyeliminować ten problem, przez co spożywanie ich będzie wyjątkowo komfortowe. Nóż do filetowania to niezastąpione narzędzie do tego typu prac. Dzięki elastycznej i wyjątkowo ostrej głowni pozwoli na bezproblemowe oddzielenie filetu od ości. 

Wybrane Filtry:

Znaleziono 16 produktów

Znaleziono 16 produktów

Najnowsze opinie
  • Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Butcher 7025 (OH77)

    z działu Ontario

    5autor: Adam, 2021-01-30

    dobry nóż trzeba tylko naostrzyć i wycierać do sucha

    Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Butcher 7025 (OH77)

    79,99 zł

  • Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Butcher 7025 (OH77)

    z działu Ontario

    5autor: ScouT, 2021-01-25

    Znakomity, amerykański nóż z "węglówki" w rozsądnej cenie. Ma fajny "wafel" na głowni, przez co ma mniejsza tendencje do klejenia się do produktów. Ta sama konstrukcja od ponad 100 lat, jak trafimy egzemplarz z poluzowanymi okładzinami bierzemy młotek i poprawiamy nity na kowadle. Dla niewtajemniczonych - ta stal NIE JEST nierdzewna - NIE MYJEMY w zmywarce bo zrobi się rudy!! Na pewno warto wymoczyć rękojeść przez noc w ciepłym oleju lnianym bo okładziny nie są idealzaimpregnowane.

    Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Butcher 7025 (OH77)

    79,99 zł

  • Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Slicing 2nd (OH758X)

    z działu Ontario

    5autor: Patryk, 2020-12-02

    Nóż doskonale sprawdza się przy gotowaniu a szczególnie przy grillu, dla mnie idealny ze względu na klimat i wygodę. Ważne po prostu, żeby o niego dobrze zadbać i mam tu na myśli nie tylko ostrze ale i okładziny, warto je zaimpregnować nawet zwykłym olejem lnianym.

    Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Slicing 2nd (OH758X)

    59,99 zł

  • Nóż kuchenny Cold Steel Commercial Series Fillet Knife 8" (20VF8SZ)

    z działu Cold Steel

    5autor: Andrzej, 2020-08-23

    Moim zdaniem noże do filetowania Cold Steel są rewelacyjne! Ten model – 8” jest bardzo długi i stanowi uzupełnienie mojego zestawu noży. Najczęściej do filetowania używam krótszego noża – uwaga dla tych co szukają swojego pierwszego noża do filetowania.

    Nóż kuchenny Cold Steel Commercial Series Fillet Knife 8" (20VF8SZ)

    129,99 zł

  • Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Stricker (OH73)

    z działu Ontario

    3autor: Sławomir S., 2020-07-30

    Tak zharatanego noża jeszcze nie udało mi się kupić. Sztych nie posiada krawędzi tnących, trzeba je będzie wyprowadzić pilnikiem. Okładki z jednej strony, jak po spotkaniu z pitbulem na sterydach, też wymagają pracy pilnikiem i papierem ściernym. Ogólnie nóż dla fascynata zajęć praktyczno - technicznych lub osoby z upośledzonym zmysłem estetycznym.

    Nóż kuchenny Ontario Old Hickory Stricker (OH73)

    63,99 zł

E-mail